Geplaatst op Geef een reactie

SHR ipl definitief ontharen, hoe de behandeling precies werkt.

Buitengewoon zacht voelt het als je een super gladde huid hebt. Het is erg irritant als je haren op plekken hebt waar je ze liever niet ziet. Definitief ontharen wie zou dat niet willen? Permanent ontharen met de SHR IPL methode (Intense Pulsed Light) heeft veel voordelen tegenover andere methodes.

Neem bijvoorbeeld scheren, de haren komen niet alleen snel terug je hebt ook nog last van een stoppeltje. Net als bij harsen en epileren is het maar een tijdelijk effect dat de haren verdwenen zijn. Bij SHR IPL methode (Intense Pulsed Light) is dit anders. Je hebt hiervoor 8 tot 12 behandelingen nodig. 80% tot 90% van alle haren blijven permanent weg.

SHR ipl definitief ontharen, hoe de behandeling precies werkt.

Er worden lichtimpulsen afgegeven op de huid. Het licht geleid naar de melanine (de kleur van het haartje) van de haar. Deze energie komt in de haarwortel waardoor deze opgewarmd en kapotgemaakt wordt. Het haartje is het beste te vernietigen als deze in de haarzakje zit, dit word de anagene fase (de groeifase) genoemd.

Tussen elke behandeling zit ongeveer 6 tot 8 weken, dit heeft te maken met de groeicyclus. Het haartje groeit tijdens de groeicyclus in 3 fases, de anagene fase (de groeiperiode), katagene fase (de overgangs fase) en de telogene fase (de rust periode). De katagene fase (de uitval fase) is het eind van de anagene fase (de groeiperiode), in deze fase trekt de follikel (het haarzakje) zich terug en maakt zich los.

Na ongeveer 2 weken komt de haar in de telogene fase terecht, het haartje zal in deze periode uitvallen als er een nieuwe haar in de de groeiperiode uit de follikel wordt geduwd. De lichtflits kan dus het beste de haren raken die in de de groeiperiode zitten, omdat de haren in de uitval fase en telogene fase niet meer vast zitten in het haarzakje.

Per behandeling zit ongeveer 15 tot 20% van de haren in de de groei fase. Om 80% tot 90% van de haren weg te krijgen, zal je dus meerdere behandelingen nodig hebben. Je kan tot 100% alles weghalen met andere metodes. Laat je voorlichten door een goede deskundige op het gebied van haar. Ipl en laserapparaten zijn er in diverse soorten.

Zo heb je apparaten voor thuisgebruik en professionele apparaten. De verschillen tussen deze twee is dat de professionele apparaten een sterkere werking hebben dan de apparaten voor thuis gebruik. De flitsen zijn dus veel sterker dan de apparaten voor thuis. Er word vaak beweerd dat apparatuur voor thuis gebruik de zelfde werking hebben als professionele apparaten, dit is niet zo.

De apparatuur voor het gebruik thuis kunnen vaak maar met de joules (de kracht) tot 6,5 joule. Professionele apparaten kunnen tot wel 60 joule. Een apparaat voor thuisgebruik heeft vaak maar 5 standen. Sommige apparaten voor gebruik in een praktijk hebben wel 8000 verschillende standen.

Apparaten om thuis te gebruiken vernietigen de follikel niet waardoor de haar na een bepaald moment normaal weer terug groeit. Professionele apparatuur mogen ook alleen gebruikt worden door specialisten, anders loop je een grote kans op verbrandingen of huidbeschadigingen. Voor een behandeling kun je afspraak reserveren bij een specialist op het gebied van huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *