> Acne en voeding. Is er een relatie?

Is er een relatie tussen voeding en acne?


Als we naar de huid kijken dan zien we dat de huid een weerspiegeling is van de darmen. We kunnen uit balans raken dus we kunnen ook weer natuurlijk terug in balans komen. We zien vaak dat zuivel reageert op de huid. We adviseren daarom om van acne af te komen om alle zuivel te vermijden. Ook als dat dat ene bekertje melk in de ochtend is.


Uit onderzoek is gebleken dat mensen die meer dan 3 keer per week groente en vette vis eten 2 keer minder vaak acne hebben.

Een verhoogd risico is stress. Dit is soms het meest lastige om aan te pakken.

Bij acne zien we vaak een lekkende darm waardoor de darmwand doorlaatbaar is geworden. Hierin komen allerlei ongewenste stoffen het lichaam in. Dit kan ervoor zorgen dat de huid hierop reageert.


Suiker kan een echte trigger voor de huid zijn. Koek, snoep en chips. Maar ook eten koken met pakjes en zakjes. Hierin zitten de nodige e-nummers en suikers in verwerkt. Kook liever zo puur mogelijk en kruid je eten zelf.


Chocolade kan een trigger zijn omdat er suiker in zit. Kies liever voor de gezonde variant mat minimaal 70% cacao. Om acne te behandelen gebruiken wij de volgende producten.

1. Ontgiften

https://mijnhuidspecialistdrachten.nl/collections/mijn-huidverzorgingsritueel-mijn-binnenkant/products/cell-pure-lets-detox

2. Omega-3 weer in balans en ontstekingsgehalte naar beneden krijgen

https://mijnhuidspecialistdrachten.nl/collections/mijn-huidverzorgingsritueel-mijn-binnenkant/products/cell-omega

3. Darmwand repareren

https://mijnhuidspecialistdrachten.nl/collections/mijn-huidverzorgingsritueel-mijn-binnenkant/products/cell-elixer-lets-rebuild-405-gram

Hierin zitten all vitaminen die je nodig bent,Als je ondersteuning wil bij je voeding kun je contact met ons opnemen voor een consult. We helpen je graag verder naar een mooie gezonde huid.Afspraak reserveren