> Pigmentbehandeling

U heeft donkere, bruine pigmentvlekken op uw

gezicht of handen en wilt u deze graag

laten verwijderen?

Welke behandeling effectief is voor u, hangt af van de vorm pigmentvlekken die u heeft.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken:


1.Melasma: Ook bekend als 'zwangerschapsmasker', treedt melasma op als gevolg van hormonale veranderingen, vaak tijdens de zwangerschap. Het veroorzaakt donkere, ongelijkmatige vlekken, meestal op het gezicht.


2.Ouderdomsvlekken: Deze worden veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon en komen vaak voor bij het ouder worden. Ze verschijnen als donkere, vlakke vlekken op delen van de huid die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de schouders.


3.Sproeten: Sproeten zijn kleine, gepigmenteerde vlekjes die vooral voorkomen bij mensen met een lichte huid. Ze worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon en kunnen verschijnen op het gezicht, de armen en de rug.


4.Moedervlekken: Moedervlekken zijn meestal goedaardige huidgroei die ontstaan door een ophoping van pigmentcellen. Ze kunnen variëren in grootte, vorm en kleur en kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen.


5.Zwangerschapsvlekken: Ook bekend als chloasma of de 'zwangerschapsmasker', zijn deze pigmentvlekken vergelijkbaar met melasma en verschijnen ze tijdens de zwangerschap als gevolg van hormonale veranderingen.


Pak je pigmentvlekken nu aan!

Voor een schitterende huid, maak nu een afspraak via de onderstaande knoppen...

Er zijn verschillende pigmentbehandelingen om uw pigmentvlekken te behandelen:


1.Oplichtende verzorgingsproducten voor pigmentvlekken:

Ontdek effectieve oplossingen voor pigmentvlekken met onze oplichtende verzorgingsproducten. Verrijkt met krachtige ingrediënten, helpen onze producten de huidteint te egaliseren en pigmentvlekken te verminderen, voor een stralende en egale huid.


2.Cosmelan behandeling of kleine stick voor pigmentvlekken:

Ervaar de voordelen van de Cosmelan behandeling of de kleine stick voor het verminderen van pigmentvlekken. Deze professionele behandelingen zijn speciaal ontworpen om pigmentatieproblemen aan te pakken en een egale huidskleur te bevorderen, voor een jeugdige uitstraling.


3.Peeling voor pigmentvlekken:

Onze peelingbehandelingen zijn ideaal voor het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de huidtextuur. Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten helpen onze peelings de huid te vernieuwen en een stralende teint te onthullen.


4.Aanstippen van pigmentvlekken:

Het aanstippen van pigmentvlekken is een effectieve manier om lokale pigmentproblemen aan te pakken. Met onze professionele aanstiptechnieken kunnen we gericht pigmentvlekken behandelen en de huid egaler maken.


Hoe ontstaan pigmentvlekken?

1.Blootstelling aan UV-straling: Een van de belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken is langdurige blootstelling aan ultraviolette (UV) straling van de zon. Deze straling stimuleert de productie van melanine, het pigment dat onze huid kleur geeft, als reactie op bescherming tegen schade door de zon.


2.Huidveroudering: Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke verdediging van onze huid tegen UV-straling af. Dit maakt de huid gevoeliger voor de vorming van pigmentvlekken.


3.Hormonale veranderingen: Hormonale schommelingen, zoals die tijdens zwangerschap, menopauze of het gebruik van anticonceptiepillen, kunnen de productie van melanine beïnvloeden. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van hyperpigmentatie, waaronder pigmentvlekken.


4.Ontstekingen en huidbeschadiging: Ontstekingen veroorzaakt door acne, wondjes, of andere huidbeschadigingen kunnen leiden tot de vorming van pigmentvlekken als onderdeel van het genezingsproces. Dit staat bekend als post-inflammatoire hyperpigmentatie.

5.Genetische aanleg: Sommige mensen hebben van nature een hogere aanleg voor het ontwikkelen van pigmentvlekken dan anderen. Dit kan te maken hebben met genetische factoren die de melanineproductie en -verdeling in de huid beïnvloeden.

6.Chemische blootstelling: Blootstelling aan bepaalde chemicaliën, zoals sommige cosmetische producten of medicijnen, kan leiden tot overmatige melanineproductie en pigmentvlekken veroorzaken bij sommige individuen, vooral bij gevoelige huidtypes

7.Ethniciteit: Mensen met een donkerdere huidskleur hebben vaak een grotere hoeveelheid melanine in hun huid, waardoor ze meer vatbaar kunnen zijn voor pigmentvlekken en andere vormen van hyperpigmentatie.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PIGMENTVLEKKEN

Waar moet u op letten na de behandeling?


Na de pigmentbehandeling kan uw huid licht zwellen en rood worden. Uw huid is op dat moment extra gevoelig en het is daarom van belang dat u geen geparfumeerde producten op de behandelde huid gebruikt. Tevens raden wij u aan om uw huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. De zwelling en roodheid trekken na enkele uren tot een dag vanzelf weg. Let ook op de volgende punten:


  1. Enige tijd voor en na de behandeling mag de huid niet aan zonlicht worden blootgesteld.
  2. Wij raden aan de huid voor te bereiden op de behandeling door middel van Dermaceutic producten.
  3. De huid kan met behulp van een coldpack gekoeld worden.
  4. Vermijd sporten, saunabezoek en een warm bad tot 48 uur na de behandeling.
  5. Vermijd een bezoek aan de zonnebank of het gebruik van tanningspray voor en na de behandeling.


Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig voor het verwijderen van mijn pigmentvlekken?


Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort hyperpigmentatie en hoe diep het pigment zich in uw huid bevindt. In de regel moet u uitgaan van tussen de 1 en 4 sessies. Hoeveel behandelingen u uiteindelijk nodig heeft, vertellen we u tijdens het eerste consult.


Zijn de behandelingen pijnlijk?


Nee, de meeste mensen die de laserbehandeling ondergaan, ervaren de laser als niet veel meer dan een elastiekje dat tegen de huid schiet. De peeling is geheel pijnloos.


Krijg ik littekens van de behandelingen?


Nee, u kunt geen littekens krijgen van de behandelingen die we uitvoeren.Zijn pigmentvlekken over het hele lichaam te verwijderen?


Ja, alle plekken op het lichaam zijn behandelbaar. We verwijderen pigmentvlekken op iedere denkbare plek, ook in uw gezicht.

Pak je pigmentvlekken nu aan!

Voor een schitterende huid, maak nu een afspraak via de onderstaande knoppen...