Couperose verwijderen kan veilig en effectief!

Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne, op de huid zijn dan ook veel puisten en losse vaatjes zichtbaar. Deze vaatjes worden ook wel spinnetjes (spider naevi) of tele’s (teleangiëctastieën) genoemd.

U kunt bij Mijn Huidspecialist Drachten terecht voor een deelbehandeling vanaf €45,-.

Mijn Huidspecialist Drachten is met een team van gespecialiseerde huidtherapeuten ervaren met couperosebehandelingen en het verfrissen van de huid. Naast de vermindering van couperose, rode plekjes en vaatjes pakt de Elos-techniek ook pigmentvlekken, sproeten en zonbeschadiging aan. Als u meer op zoek bent naar een methode voor een algehele huidverbetering inclusief het verminderen van rimpels, is de eMatrix behandeling wellicht iets voor u.

Waarom een couperose behandeling?

Een gezonde en gladde gezichtshuid is één van de meest nagestreefde schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Door ouderdom en schadelijke invloeden van buitenaf krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende littekens, rimpels en verkleuringen. Couperose is een rode verkleuring van de huid, waarbij de fijne adertjes in het gezicht door de huid heen schijnen. Voorheen werd bij couperose adertje voor adertje behandeld met een warme naald, een pijnlijke en tijdrovende bezigheid. Pogingen om deze oneffenheden te verbergen met crèmes en concealers, zorgen meestal voor een nog slechtere huidconditie waarbij de huid reageert op agressieve ingrediënten of gaat verstoppen. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperosebehandeling door middel van de Elos-techniek. Een dermatologisch verantwoordde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u weten wat Mijn Huidspecialist voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons via

06-83 65 99 08

“Een couperose laserbehandeling is vriendelijk voor de huid maar grondig tegen imperfecties in het aangezicht.”

Consult

Tijdens een intakegesprek worden uw wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De huidtherapeut inspecteert uw huid en stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op. Er wordt besproken welke couperose behandeling voor u het beste werkt en het is mogelijk om hiervan een proefpuls te ervaren. Er worden voor en na foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren. Tijdens het eerste consult kan er ook een verwijzing worden gegeven voor uw zorgverzekeraar. Als u volgens uw verzekeringspolis recht heeft op een vergoeding, dan wordt een behandeling bij Mijn Huidspecialist Drachten ook altijd vergoed.

Resultaat

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zoneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Risico’s of complicaties

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar uw gezondheid en bespreekt zij met u de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Hoe werkt een couperose behandeling?

De behandeling begint met een aantal proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Uw huid wordt gereinigd en er wordt verkoelend gel op het behandelgebied aangebracht.  Het gebied wordt systematisch ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. De rode kleur in het bloed, hemoglobine, neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Bij de Elos-techniek is er geen verdoving nodig. Na een Elos behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn , als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt, kan dit gebied iets opzwellen. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen. Een couperose behandeling wordt altijd ondersteunt met speciale huidsuppletie van binnenuit om de huid stevigheid te geven en couperose te voorkomen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Mijn Huidspecialist Drachten werkt uitsluitend met HBO-geschoolde en geregistreerde huidtherapeuten die lid zijn van de beroepsvereniging NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Kwalitatieve zorg staat bij ons hoog in het vaandel, Mijn Huidspecialist Drachten wordt daarom erkend door zorgverzekeraars en behandelingen worden in de meeste gevallen vergoed.

Mijn Huidspecialist Drachten heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk.

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis-afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

Contactinformatie
Mijn Huidspecialist (Drachten)
Stationsweg 64
9201 GP Drachten
0683659908 ook voor Whatsapp
vraag@mijnhuidspecialist.nl
mijnhuidspecialist.nl
BTW-nummer: Opvragen
Kvk-nummer: 01141583