> Couperose verwijderen in Drachten

Couperose verwijderen kan veilig en effectief!

Reserveer direct het consult 

Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne, op de huid zijn dan ook veel puisten en losse vaatjes zichtbaar. Deze vaatjes worden ook wel spinnetjes (spider naevi) of tele's (teleangiëctastieën) genoemd. Het zijn allemaal rode adertjes in het gezicht.

U kunt bij Mijn Huidspecialist Drachten terecht voor een deelbehandeling vanaf €50,-.


Wat is couperose?

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening die zich manifesteert door zichtbare rode adertjes en verwijde bloedvaten, meestal op het gezicht. Hoewel het niet schadelijk is voor de gezondheid, kan het cosmetisch storend zijn en leiden tot onzekerheid bij degenen die eraan lijden. In deze tekst zullen we dieper ingaan op couperose, inclusief de oorzaken, symptomen en beschikbare behandelingen.


Oorzaken van Couperose


De exacte oorzaak van couperose is niet volledig begrepen, maar er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van deze aandoening. De meest voorkomende oorzaken zijn:


  • Erfelijkheid: Couperose kan erfelijk zijn, wat betekent dat als familieleden deze aandoening hebben, de kans groter is dat anderen in de familie het ook ontwikkelen.
  • Blootstelling aan de zon: Overmatige blootstelling aan de zon kan de bloedvaten beschadigen en couperose veroorzaken, vooral bij mensen met een lichte huid.
  • Alcohol en warme dranken: Het drinken van alcohol en hete dranken kan de bloedvaten tijdelijk verwijden en bijdragen aan de symptomen van couperose.
  • Huidtype: Mensen met een dunne, gevoelige huid lopen meer risico op het ontwikkelen van couperose.


Symptomen van Couperose


De meest voorkomende symptomen van couperose zijn:


  • Rode adertjes: Kleine, rode lijntjes of vlekken op de huid, meestal op het gezicht, de neus en de wangen.
  • Blozen: Overmatig blozen dat langdurig kan aanhouden.
  • Huidgevoeligheid: De huid kan gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en cosmetische producten.
  • Jeuk en branderigheid: Sommige mensen ervaren jeuk en branderigheid op de aangetaste huid.


In conclusie, couperose is een veelvoorkomende huidaandoening die roodheid en zichtbare bloedvaten op het gezicht veroorzaakt. Hoewel het geen gezondheidsrisico vormt, kan het esthetische zorgen met zich meebrengen. Gelukkig hebben we bij Mijn Huidspecialist een zeer goede behandeling die veilig en effectief is om couperose te verminderen en de huid een egale uitstraling te geven!