> Droge huid
Blog
Jose la Fleur
Blog
11/24/2013
1 min
0

Droge huid? Overmatig hydrateren zorgt voor huidveroudering

11/24/2013
1 min
0

Heb jij een droge huid? Een gedehydrateerde huid betekent dat er een gebrek aan vocht in de hoornlaag is en een droge huid heeft een gebrek aan olie.

De enige laag, die niet in staat is om water tegen te houden, is de bovenste dode huidlaag. Door een waterrijke crème hierop aan te brengen zullen de dode cellen vollopen met dit “dikke” water, waardoor de huid er direct wat strakker en voller uitziet. Na verloop van enkele uren zal het water echter weer verdampen uit de dode huidlaag en verliest de huid het behaalde resultaat. Dit gebeurt er met producten uit de winkel die hun werking dus hebben op de bovenste huidlaag (dode) en niet de levende huidlaag.

Maar wat werkt dan huidverbeterend?

Om de huid in zijn essentie te verbeteren, zal deze allereerst gezond moeten gaan functioneren in al zijn facetten. Wij hebben daar de beste oplossing voor gevonden. Één van de werkstoffen waarvan dermatologen, plastische chirurgen en andere medisch onderzoekers het over eens zijn, dat dit een verbeterden werking op de huidcelfunctie heeft : vitamine A ( Retinol ), waarvan ook klinisch is bewezen, dat het onder de juiste dosering werkzaam is. Alleen dan zijn de huidcellen in staat om Retinol om te zetten in actieve vitamine A-zuur die de huid weer kan herstellen en verbeteren.
Het gebruik van vitamine-A of Retinol zorgt ervoor dat allerlei processen in de huidcellen, die zijn gestopt, doordat natuurlijke veroudering of door extreme invloeden veroorzaakte vroegtijdige veroudering, weer worden opgestart. Hierdoor gaan de fibroblasten, die nauwelijks nog elastine produceren, weer volop elastine en collageen aanmaken en de natuurlijk hydratatie van de huid weer herstellen. Het gevolg: een gezond functionerende leven huidlaag, die stevigheid, veerkracht en volume biedt en de huid voldoende hydratatie voorziet zonder behoefde van een hydraterende crème. Ook de cellen die nieuwe bloedvaten aanmaken gaan beter functioneren, met alle voordelen van dien…
Door de celdeling word de huid weer dikker en krijgt meer glans. De structuur en het pigment word egaler.

Naast de juiste producten, is het ook van belang dat de huidcellen de juiste voedingstoffen in de juiste hoeveelheid ter beschikking heeft. Er wordt harder gewerkt in de huid, dus ook meer verbruikt. Een gezonde voeding aangevuld met Nutricosmetics (voedingssupplementen) is van groot belang! Nutricosmetics die de huid specifiek voorziet van de bouwstoffen die de huid nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Pas dan krijg je een mooie, gezonde en goed gehydrateerde huid, met een jeugdige uitstraling, stevigheid en veerkracht.

Wil je ook aan de slag om jouw huid echt te verjongen, en minder rimpels en een vitalere uitstraling te krijgen? Dan is ons consult misschien wat voor jou. Na een intakegesprek scannen wij jouw huid met het huidanalyse apparaat, je krijgt een proefbehandeling en een advies op maat. Nu tijdelijk van € 149,- voor € 49,-!

Heb jij ervaring met een droge huid? Schroom niet om je ervaringen te delen met ons en andere lezers!

Reacties
Categorieën