> Pigmentvlekken
Blog
Jose la Fleur
Blog
07/10/2014
1 min
2

Pigmentvlekken

07/10/2014
1 min
2

Pigmentvlekken op de huid worden veroorzaakt door een teveel aan pigment. Er ontstaan donkere bruine plekjes op het lichaam en meest voorkomend in het gezicht. De zon is vaak de boosdoener als oorzaak van pigmentvlekken. Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de huid.

Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van de huid. Bij blootstelling aan uv sraling oftewel zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV-licht. Hierdoor ontstaat het bruine kleurtje op de huid. Zonnen is in feite niks anders dan het aanmaken van meer pigment. Teveel aan zonlicht raken de pigmentcellen in de war en zorgen voor een ophoping oftewel een verstoring.

De verstoring blijft altijd aanwezig in de huid. Alleen moet je ervoor zorgen dat de verstoring niet zicht baar is.F

Pigment vlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Ook jongere mensen kunnen pigmentvlekken krijgen. Pigmentvlekken zijn in eerste instantie ongevaarlijk. Het is vooral erg ontsierend en dat vinden mensen heel vervelend. In sommige gevallen kan een opeenhoping van pigment, vaak aangeboren moedervlekken, veranderen tot een melanoom, oftewel huidkanker.

De kans dat dit komt door gewone pigmentvlekken is echter zeer klein. Om pigment te voorkomen zijn er verschillende behandelingen en verzorging. Een simpele verzorging is natuurlijk een hoge SPF gebruiken. Image prevention is een hele goede dagverzorging om pigment te voorkomen. De crème zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd de hele dag maar ook beschermd. Ook werkt deze crème op celniveau.

Smeer je ook in de winter in! Ook al denk je dat er weinig zonlicht is omdat de lucht bezaaid is met wolken. Zodra het licht is, is er uv straling. En uv straling zorgt voor de aanmaak van pigment. En zonlicht zorgt voor veroudering. Daarom is je gezicht en zijn je handen gerimpeld en je kont niet!

Met de Cosmelanbehandeling verminderen of verdwijnen de pigmentvlekken! De Cosmelanbehandeling is inmiddels meer dan 25 jaar een erkende huidbehandeling die wordt gebruikt door alleen huidspecialisten en artsen. Door de jaren heen heeft Cosmelan zich, wereldwijd bewezen als dé behandeling van hyperpigmentatie en melasma.

De Cosmelanbehandeling remt de pigment productie in de huid, waardoor donkere vlekkenzeer sterk verminderen en zelfs helemaal kunnen verdwijnen. Dit in tegenstelling tot andere producten die de pigmentvlekken in de huid bleken, wat zeer vervelende bijwerkingen tot gevolg kan hebben. De Cosmelan producten zijn veilig in gebruik, verbetert en verzorgt de huid goed!

Wat doe jij eraan om pigment weg te krijgen of te voorkomen? Laat een reactie achter

Reacties
Categorieën