> Zonnebrandcrème is de beste anti-rimpel crème
Zonnebrandcrème is de beste anti-rimpel crème
Blog
Jose la Fleur
Blog
04/22/2014
3 min
1

Zonnebrandcrème is de beste anti-rimpel crème

04/22/2014
3 min
1

De beste zonnebrandcrème is uv bescherming! Dat wist je misschien nog niet. Rimpels en pigmentvlekken wordt door de zon veroorzaakt. Wegduiken uit de zon dus! 

De eerste zonnestralen zijn warm op je huid. Heerlijk relaxen in de zon. De zon is zeker goed voor je maar is dat niet altijd, ook al heb je deze nodig. dagcreme 2014 met uv filterLekker kan de zon aanvoelen als je een moment in de zon zit. Het geeft je die heerlijke zomerse gezond lijkende gloed en kan je zelfs helpen tegen een eventuele depressie in de winter.

Zonnebrandcrème is de beste anti-rimpel crème.

De zonnestraal maakt vitamine D aan, daar heeft iedereen baat bij dat je vitamine D aanmaakt. De zon kan je helpen bij huidproblemen zoals psoriasis, acne en eczeem. De andere kant van de zon is dat je al vroeg last kan krijgen van verbranding en eventuele huidirritatie. De zon heeft niet alleen voordelen maar ook nadelen.

Zo zorgt de zon ervoor dat je uitslag kan krijgen of je kan verbranden. Zonlicht is niet altijd een mooi maker. Juist niet zelfs. Het veroorzaakt donkere pigmentverschuivingen, pigmentvlekken, verslapte huid met rimpels en je kan er verhoorning van krijgen. Te veel in de zon geeft meer kans op huidkanker.

Een uv-bescherming werkt beschermend doormiddel van een soort spiegeltje op de huid. Door een bepaald aantal stoffen in een zonnebrand- of dagcrème kunnen de zonnestralen niet onze huid binnendringen en stoten deze weer af. De keuze van zonnebrand- of dagcrème hangt af van de uv-filter werkstoffen die in het product zitten.

Goede filters die je huid goed beschermen zijn zinkoxide en titanium dioxide. Producten met deze werkstoffen kun je vaak halen bij de betere huidspecialist. Gebruik altijd een zonnebrandcreme of dagcrème met een goede Uv-filter. Het beste is een zonnebrandcrème met zowel UV-A als een UV-B filter. Een UvA en Uv-B filter in je zonnebrandcrème is van groot belang.

Een dagcrème met een UV-A filter beschermt de huid voornamelijk tegen huidveroudering. Een UV-B filter in een zonnebrandcrème zorgt ervoor dat de huid niet zo snel verbrandt. 80% van de Uv-Stralen worden doorgelaten als het bewolkt is. Zorg er dus voor dat je je huid elke dag beschermt met Uv-Filter.

Voorbeelden van goede filters zijn:

  • Zinkoxide
  • Titanium dioxide
  • Octisalate

Dagcrèmes beschermen dus de huid. Maar als je in contact komt met een overdosis aan Uv-straling is de kans op huidkanker nog steeds aanwezig. Je beschermt je huid dus goed met dagcrème, maar een overdosis aan zon kan je huid aantasten. Ook al is je huid eerder in een vroeger stadium verbrand, op latere leeftijd kun je nog altijd huidkanker krijgen.

De kans op huidkanker is het meest extreem als je heel wat uren in de zon bent. Activiteiten zoals tuinieren, fietsen en wandelen horen daar ook bij. Ook heb je de meeste kans op kanker als je eens in het jaar flink aan het bakken bent een land waar wij genetisch niet vandaan komen en dus de zon veel feller is.

Laten we er iets meer over vertellen, om wat meer duidelijkheid te creëren. Als je te veel ultra violet licht hebt gehad, kan dit dus een verbranding veroorzaken. Gebeurt dit heel snel, dan is het zeker aan te raden om een ultra violet licht bescherming te gebruiken met zowel een UV-A filter, als een UV-B filter.

Dit tevens ter voorkoming van rimpels en pigment in je huid. Als je in aanraking komt met een overdosis aan de energie van de zonnestralen komen we op de letter –C van uv-c. De letter c staat voor cancer. Hier is de kans op huidkanker nog steeds aanwezig.

Erg belangrijk is het om je huid goed te beschermen tegen ultra violet licht. Nu behoud je langer een gladde huid. Bij een goede huidspecialist heb je fantastische keus uit een uv-filter met hierin de essentiële bescherming tegen de energie van de zonnestralen.

Het beste is dus je gezicht en eventueel handen het hele jaar door insmeren met een goede dagcrème met uv-filter.

Kosten dagcreme met uv-filter
De kosten van een goede dagcrème met uv-filter bij bijvoorbeeld een huidspecialist hoeft niet veel te verschillen dan met een product bij de drogist. Je betaald van al €10 a €15 voor een dagcrème met filter bij een drogist en je bent elke maand ongeveer een nieuwe verpakking nodig. Met producten bij de huidspecialist kun je minimaal 2 maanden ongeveer. Deze producten staat in de categorie huidverbetering en de werkstoffen dringen diep in de levende huidlagen en bij de drogist heb je huidverzorging die op de huid blijft liggen. let wel op dat de filters in de huid kunnen gaan zitten en huidschade kunnen veroorzaken zoals pigmentvlekken.

Fysieke filter versus synthetische filter.
Een fysieke filter is en minerale filter die op de huid blijft liggen. Een synthetische filter is een filter, wat een goedkope grondstof is, kan in de huid dringen waardoor deze nog meer huidschade kan veroorzaken zoals pigment, veroudering van de huid, huidklachten en contactallergie.

Voorbeelden hier van zijn:
Benzophenone (1 t/m 12)
4-methylbezilideenkampfer
Octyl methoxy cinnamate (OMC)
Phenol (hydroxybenzene)

Deze chemische stoffen worden als synthetische stoffen gebruikt in zonnebrand producten. Ze zijn niet biologisch afbreekbaar. In het grondwater wordt het opgestapeld waardoor ze in voedselpiramide terechtkomen. Ze blijken zelfs bij hogere concentraties kankerverwekkend te zijn bij kleine zoogdieren.

Voorbeelden van goede producten.

Vinoble sun protection. 100% vegan en 99% natuurlijk. Die 1% houd het product houdbaar.

Image Skincare Prevention op natuurlijke basis en dus grotendeels synthetisch.

Reacties
Categorieën